BUGET 2017. Traian Băsescu: RISCANT. Luați mișcăristul beat din regulatorul de circulaţie

Traian Băsescu a criticat, în Parlament, bugetul pentru anul 2017. 

”Aş caracteriza acest buget ca fiind un buget imprudent, riscant, pentru că pleacă de la premise ideale sau idealiste. Şi vă spune un om care a mai văzut acest film în 2009, când Comisia Naţională de Prognoză dăduse pentru 2009 o creştere de 5,6% şi a fost o creştere negativă de 7,1%. De aceea, nu pot să nu vă spun că am senzaţia privind la legile care au guvernat întocmirea acestui buget că avem două trenuri care merg pe aceeaşi linie din direcţii opuse, fiecare cu 100 km/h, iar în regulatorul de circulaţie avem un om de la mişcare care e beat. 'Mişcăristul' este beat, de ce dă drumul celor două trenuri în condiţiile în care unul măreşte cheltuielile şi celălalt tren scade veniturile?”, a afirmat Băsescu, la dezbaterea în plenul reunit al Parlamentului.

În opinia liderul PMP, acest buget ”sacrifică investiţiile private”. ”Aşa cum declara ministrul de Finanţe, banii pentru acoperirea deficitului bugetar vor fi luaţi din sistemul bancar românesc. Ceea ce înseamnă că domnii de la bănci vor avea un excelent client care este demagogia acestui buget, Guvernul României şi Ministerul de Finanţe. În schimb, băncile comerciale nu vor mai fi tentate să împrumute niciun leu sectorului privat pentru a-i permite dezvoltarea”, a completat Traian Băsescu, potrivit Agerpres. 

”Aş încheia, spunând, domnilor luaţi 'mişcăristul' , aşa se numeşte la calea ferată, sau spuneţi-i impiegatul, luaţi impiegatul beat din regulatorul de circulaţie”, a afirmat Băsescu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel