Urmărește emisiunea live


Bucureștiul, aproape de SCENARIUL ROȘU: Dr. Adrian Marinescu: Trebuie să plecăm de la o realitate. E clar că de aici pleacă

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Bucureștiul se îndreaptă către scenariul roșu. Epidemiologii avertizează că asta s-ar putea întâmpla chiar de săptămâna viitoare. Medicul Adrian Marinescu susține că acest lucru era de așteptat.

"Este destul  de clar că peste tot există o creștere a numărului de cazuri. Sunt mai mulți factori. Pe de o parte vorbim despre noile tulpini, dar și despre reluarea anumitor activități, nu doar de deschiderea școlilor, dar și activitatea restaurantelor și barurilor. Luându-le pe toate împreună, influențează aceste creșteri care nu sunt exponențiale, au fost pas cu pas în ultimele săptămâni. Era de așteptat că la un moment dat se pot schimba și scenariile.

Trebuie să plecăm de la o realitate. Virusul, cu cât timp stă mai mult în circulație, este clar că suferă mutații și până la urmă ceea ce ne interesează este că campania de vaccinare, pe care am face-o într-un timp scurt, împreună cu măsurile de prevenție, ar trebui să reducă cât se poate de mult virusul din circulație. Să nu mai lăsăm să apară și alte mutații. E clar că de aici se pleacă. Dacă el rămâne în circulație, apar alte mutații, alte variante virale și sigur, la un moment dat aceste variante virale interferă și cu vaccinul. Nu avem încă suficiente date, dar lucrul acesta se poate întâmpla, motiv pentru care toate campaniile de vaccinare iau în calcul ca la un moment dat să fie un update pentru vaccin, peste un timp." a explicat Adrian Marinescu la RealitateaPlus.

VEZI ȘI: Bucureștiul aproape de scenariul roșu. Florin Cîțu, tranșant, pentru HoReCa: Nu iau în calcul așa ceva. Acum plătim PREȚUL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel