București: Zeci de persoane, duse la poliție, pentru că cereau bani de parcare

POLITIE
POLITIE

Câteva zeci de persoane din Capitală au fost duse la poliție, ei fiind acuzați că cereau bani ilegal de la conducătorii auto pentru locurile de parcare.

Aproape 50 de persoane care cereau bani ilegal pentru locurile de parcare din Capitală au fost duse la poliţie, informează RTV.net.

În urma investigațiilor, 33 dintre acestea au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 16.500 de lei, poliţiştii întocmind și cinci dosare penale pentru cerşetorie, dar şi un dosar penal pentru deţinere de stupefiante.

Polițiștii au acționat în mai multe zone din București, despre care se știa că sunt invadate de cerșetorii care fac afaceri cu parcările din Capitală, aceștia obținând venituri bănești lunare de minimum 3.000 de lei, potrivit estimărilor Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti

Cei care cer bani ilegal pentru parcările din București nu au limită de vârstă, printre ei fiind identificați de multe ori inclusiv copii și bătrâni, care deseori vin la conducătorii auto și le propun supravegherea mașinii împotriva zgârieturilor, mascând astfel, o eventuală amenințare, pentru a-și asigura banii.

De asemenea, valoarea ”taxelor” percepute pentru parcare variază în funcție de zonă. Dacă cea mai slabă afacere din punct de vedere financiar de acest tip se înregistrează, potrivit parcagiilor, în zona Gării de Nord, Piața Unirii și Centrul Istoric fac parte din zona cu câștiguri medii, pentru ca Dorobanți, Athenee Palace și Splaiul Independenței, în week-end, să facă parte din zona de lux.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel