București: Dosare penale pentru evaziune fiscală la firme de pompe funebre

munca-la-negru
munca-la-negru

Poliţiştii bucureşteni au efectuat, sâmbătă, o acţiune care a vizat mai multe societăţi care administrează cimitire şi oferă servicii funerare comerciale din sectorul 4. În urma controalelor, oamenii legii au întocmit şase dosare penale, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, și au aplicat amenzi în valoare de 3.000 de lei pentru comerţ ilicit.

Acțiunea polițiștilor Capitalei a vizat şapte societăţi comerciale, dintre care două care administrează cimitire şi cinci societăţi care oferă servicii funerare, pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor de evaziune fiscală şi celor prevăzute în Codul muncii.

"Au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale pentru comerţ ilicit, în valoare totală de 3.000 de lei şi au fost întocmite şase dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. De asemenea, au fost identificate patru persoane angajate la o societate care administrează un cimitir, pentru care nu au fost întocmite formele legale de angajare", potrivit site-ului oficial al Poliției Capitalei.

 Astfel, polițiștii au depistat o femeie de 55 de ani, care, în calitate de administrator al unei societăţi de servicii funerare, a comercializat bunuri fără să înregistreze în contabilitate veniturile realizate. În acest scop, cea în cauză a întocmit evidenţe duble care au fost identificate de poliţişti la punctul de lucru al societăţii.
În continuare, polițiștii bucureșteni efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel