Brutalitate: Nastasia, răpită de lângă mama sa, pentru bani

Nastia
Nastia

Vier Pfoten acuză lăcomia oamenilor, dezvăluind imagini șocante înregistrate la Grădina Zoologică din Lutsk, Ucraina, de unde un pui de urs de numai patru luni, pe nume Nastasia, a fost răpit cu brutalitate de lângă mama sa. 

Nastasia a fost luată cu forța de lângă mama sa și transportată într-o cușcă mult prea mică, în timp ce mama sa încerca să o salveze țipând și alergând de la un capăt la altul al cuștii, susțin cei de la Vier Pfoten într-un comunicat.

În pofida faptului că vânzarea de urși către o persoană fizică a fost interzisă în Ucraina, la începutul acestui an, un comerciant de animale a cumpărat-o pe Nastasia pentru a o vinde ca mascotă pentru fotografii cu turiști.

“Acestea sunt unele cele mai șocante poze pe care le-am văzut în cariera mea în protecția animalelor", a declarat Amir Khalil, directorul proiectului Vier Pfoten in Ucraina. "Nu doar brutalitatea șochează în acest film. Un pui de urs stă cu mama sa în libertate cel puțin doi ani. Când este luat prematur, puiul rămâne traumatizat și suferă de lipsa unei socializări cu semenii lui", a completat acesta.

Vier Pfoten depune toate eforturile ca să o localizeze pe Nastia, apelând chiar și la ajutorul guvernului ucrainean. "Facem apel la guvernul ucrainean să confiște de urgență puiul de urs. Nu e timp de pierdut! Cele două animale, mama și puiul, trebuie să fie readuse împreună cât mai curând. Punem la dispoziția autorităților resursele noastre. Dorim ca ambele animale să trăiască într-un spațiu potrivit speciei lor", a declarat Amir Khalil.

Potrivit celor de la Vier Pfoten, directorul Zoo Lutsk chiar a recunoscut că, spre deosebire de ursoaicele din sălbăticie, care nasc pui o dată la trei ani, cele aflate la grădina zoologică sunt forțate să se împerecheze în fiecare an, astfel încât profitul de pe urma puilor să fie cât mai mare, fără a se ține cont de efectele traumatizante asupra animalelor.

Peste 80 de urși bruni trăiesc în condiții de captivitate mizere în Ucraina, spune Vier Pfoten, care informează că împreună cu autoritățile ucrainiene, a salvat în ultimele luni patru urși care trăiau în condiții terifiante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel