Britanicii, obligați să-și microcipeze câinii, anunță Vier Pfoten

Pui caine2_petshop_VIER PFOTEN
Pui caine2_petshop_VIER PFOTEN

Reprezentanții Vier Pfoten salută anunțul făcut de ministrul britanic al Mediului, Owen Paterson, potrivit căruia proprietarii de câini din Marea Britanie vor fi obligați să-și înregistreze și să-și microcipeze animalele, în vederea reducerii abandonurilor, sursa problemei câinilor fără stăpân. 

„Este foarte bine că guvernul britanic a decis în cele din urmă să impună microciparea câinilor, ceea ce i-ar ajuta pe mulți stăpâni să-și recupereze mai ușor câinii pierduți. Însă acesta este doar jumătate de pas înainte. Stoparea traficului ilegal de câini ar trebui reglementată de aceeași lege, care ar trebui aplicată la nivel internațional”, a declarat Gabriel Păun, director de campanii la Vier Pfoten International.

Vier Pfoten consideră că exemplul Marii Britanii ar trebui urmat de toate statele membre UE, inclusiv România, altfel, datele colectate vor fi inutile împotriva traficului ilegal cu pui de câine. Înregistrarea ar trebui să cuprindă informații privind data și locul nașterii câinelui, precum și date despre mama lui și despre crescător, mai susțin cei de la Vier Pfoten. „Introducerea tuturor acestor informații pe microcip ar fi un instrument eficient pentru a identifica mai ușor crescătorii și comercianții care fac mulți bani din suferința animalelor”, a mai explicat Păun.

În România, microciparea este opțională, singura obligație fiind cea legată în cazul transportului animalelor peste graniță și în cazul raselor de câini considerate periculoase, caz în care proprietarii trebui să-și declare animalele la Poliție și să le înregistreze la Asociația Chinologică zonală. .

De aceea, Vier Pfoten consideră că singura strategie sustenabilă de reducere a numărului de animale fără stăpân și de stopare a traficului ilegal de câini este o abordare integrată care să includa crearea unei baze de date compatibilă pentru a asigura trasabilitatea, dar și implementarea unor programe susținute de control al populației canine în fiecare țarâ. Legat de trasabilitate, Gabriel Păun recomandă  caldura website-ul CAROdog, lansat de Vier Pfoten în parteneriat cu alte organizații și instituții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel