BRD a înregistrat pierderi de peste 300 milioane de lei în 2012

brd
brd

BRD a înregistrat anul trecut pierderi de 332 milioane de lei, pe fondul creșterii riscului cu 61,6%, la 1,938 de miliarde de lei, în condițiile unui mediu economic dificil, scrie Business24.

"De-a lungul întregului an 2012, banca a acționat în condițiile unui mediu economic încă dificil, caracterizat de un nivel scăzut de încredere care a afectat consumul, o cerere externă slabă care a împiedicat creșterea exporturilor și o performanță slabă a sectorului agricol, cu o recoltă sub medie", se precizează într-un comunicat al băncii.

Activitatea de creditare a băncii a fost susținută în 2012 în principal de creditele imobiliare, precum și de finanțarea marilor clienți corporativi. Creditele acordate persoanelor fizice au crescut cu 2,4% la sfârșitul anului 2012, fiind acordate în special împrumuturi imobiliare în cadrul programului "Prima Casă".

 Creditele pentru companii au crescut cu 2,5% față de 2011, evoluție determinată de activitatea mai intensă de finanțare a marilor clienți corporativi.

Venitul net bancar a scăzut cu 6,1% în comparație cu 2011, influențat în special de declinul marjei nete de dobândă, determinată de evoluția adversă a ratelor dobânzilor și de efectele structurale.

"Performanța noastră financiară a fost afectată anul trecut de creșterea costului riscului, în condițiile unui mediu dificil. Soliditatea modelului nostru de business nu este pusă în discuție și avem planuri strategice clare pentru 2013 și anii care vor urma. Ne vom concentra pe consolidarea procedurilor și politicilor noastre de risc și pe îmbunătățirea eficienței operaționale, continuând în același timp să facem investițiile necesare viitoarei noastre dezvoltări comerciale, astfel încât să fim capabili să producem un nivel adecvat de profitabilitate", a spus Philippe Lhotte, președintele și director general al BRD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel