Urmărește emisiunea live


Braşoveanca care cere daune morale de 13 miliarde de euro ar putea primii un răspuns astăzi

tribunalbrasov
tribunalbrasov

În cursul zilei de luni, braşoveanca Luminiţa Andrei, femeia care a dat statul român în judecată, cerând daune morale de 13 miliarde de euro în numele tatăului său, deţinutul politic şi eroul de război Stelian Chiper Băltăţescu, ar putea primi un răspuns la demersul său în faţa instanţei, informează mytex.ro.

Autor: Adi Stroescu

tribunalbrasovTribunalul Braşov are programat în şedinţa de luni un nou termen în dosarul înregistrat în luna aprilie, pentru obţinerea de despăgubiri în baza Legii nr. 221/2009, privind condamnările cu caracter politic şi măsurile administrative asimilate acestora, pronunţate în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989.

Aşa cum am prezentat pe larg în ediţiile anterioare ale cotidianului nostru, suma solicitată a fost calculată de reclamantă în felul următor: a înmulţit raţia de 3 lei a unui deţinut cu numărul membrilor Partidului Comunist Român din perioada ’45 - ’89, apoi cu numărul zilelor din perioada de detenţie (13 ani, 4 luni şi 25 de zile), totul raportat la valoarea în euro de la momentul deschiderii acţiunii în instanţă.

Chiar dacă nu-şi face speranţe că va primi despăgubirea calculată după propria formulă, Luminiţa Andrei consideră demersul în instanţă o datorie morală faţă de tatăl său, decedat în anul 2003.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel