Brașov: Cinci persoane, mușcate de căpușe, internate cu boala Lyme

capusa
capusa

Căpușele fac primele victime la Brașov. Cinci persoane sunt internate la Spitalul de Boli Infecțioase, cu diagnosticul de maladie Lyme.

Unul dintre pacienții internați este o fetiță de doar doi ani, înțepată de insectă în spatele urechii în timp ce se plimba cu părinții. Părinții au observat o pată în jurul mușcăturii și au dus-o la spital pentru a i se administra tratament cu antibiotice. Fetița va sta în spital cel puțin o săptămână.

Dr. Felicia Constandis, managerul Spitalului de Boli Infecțioase, a declarat joi că există „cinci cazuri confirmate, inclusiv trei din ele serologic, pentru terapia bolii Lyme. Este un număr mai mare decât în anii trecuți. Nu știu dacă nu ar trebui să lucrăm împreună direcțiile de silvică, ocol pădure, să intrăm pe zona Valea Cetății, Șaua Tampei și chiar Zărnești”.

În medie, câte 20 de braşoveni vin zilnic la spital după ce au simţit întepătura insectei. Pentru a preveni astfel de cazuri, autorităţile le recomandă oamenilor să aibă grijă pe unde merg şi cu ce se îmbracă.

Dr. Simona Baboe, epidemiolog DSP Brașov a spus că „populația trebuie să aibă grijă când iese la iarbă verde, să fie îmbrăcată adecvat, fără multe zone descoperite ale pielii, să aibă grijă unde se așează”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel