Bosch investește 70 milioane euro în Serbia. România, mai așteaptă

bosch_sediu
bosch_sediu

Grupul german Bosch a anunțat, joi, că va investi în Serbia 70 milioane euro pentru o uzină producătoare de componente pentru ștergătoare de parbriz, unitate care va deveni operațională în 2013. Bosch confirma, în septembrie, că se află în discuții avansate cu autoritățile române pentru deschiderea unei fabrici la Cluj, dar rămâne de văzut dacă anunțul recent înseamnă că România a pierdut încă o investiție importantă pe sectorul auto, notează Hotnews.

Bosch va construi o uzină la Pecinci, o localitate situată la 25 km de Serbia, și va fi parte a diviziei Bosch Electrical Drives care produce componente electrice pentru scaune, trape, geamuri și ștergătoare. Lucrările demarează la început anului 2012, producția urmând să înceapă în primele luni din 2013 cu doar 60 de angajați pe o suprafață de 22.000 mp. Ulterior, investițiile vor continua până în 2019 când vor ajunge la un total de 70 de milioane de euro, iar numărul de angajați ar trebui să fie de 620.

La sfârșitul lunii septembrie, Bosch confirma că existau discuții cu Guvernul României și cu administrația zonei industriale Cluj-Napoca pentru o posibilă investiție în sectorul auto la Cluj. În prezent, nu există o confirmare că anunțul din Serbia înseamnă că Bosch renunță la o nouă investiție și pe teritoriul României.

Brigitte Eble, directorul general al companiei pentru piața locală, a spus în mai 2011, că Bosch va anunța în a doua parte a anului începerea construcției unei unități de producție în România.

Germanii dețin la ora actuală investiții în trei orașe din România (București, Blaj și Timișoara), în domeniul distribuției de echipamente și piese auto, echipamente termotehnice și scule electrice, import și distribuție electrocasnice și componente pentru industria de mașini-unelte, precum și un centru de servicii de externalizare. Volumul de achiziții realizat de Bosch în România a atins 94 milioane de euro, iar punctele de lucru au asigurat 1.135 de locuri de muncă în 2010.

În România, Bosch a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri  în creștere cu 17%, la 161 milioane de euro, nivel similar cu cel din 2008. În 2011, compania se aștepta la o creștere a acestei valori cu 7% la 172 milioane euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel