Boardul Băncii Mondiale dezbate, joi, cel de-al doilea împrumut DPL pentru România

BANCA-MONDIALA
BANCA-MONDIALA

Board-ul Băncii Mondiale (BM) analizează joi îndeplinirea de către România a condiţiilor pentru acordarea celui de-al doilea împrumut, în valoare de 300 de milioane de euro, din cadrul programului de împrumuturi pentru dezvoltare (DPL), care se ridică la un miliard de euro.

Directorul BM pentru România, Bulgaria, Polonia şi ţările Baltice, Peter Harrold, este optimist că board-ul va aproba eliberarea împrumutului, transmite Agerpres.

Programul împrumuturilor pentru dezvoltare (DPL-Development Program Loan), în valoare de un miliard de euro, face parte din pachetul de sprijin în valoare de 20 de miliarde de euro, acordat României de FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială în mai 2009.

Primul împrumut (DPL-1) a fost aprobat de BM pe 16 iulie 2009, a fost semnat pe 1 septembrie 2009 şi a fost efectiv eliberat pe 20 octombrie 2009. DPL-1 a fost în valoare de 300 de milioane de euro.

DPL-2 a fost iniţial programat să fie eliberat în 2010, întregul program fiind conceput 'să se încheie în acelaşi timp cu împrumutul acordat de FMI', a declarat marţi directorul de ţară pentru România, Polonia, Bulgaria şi ţările baltice, Peter Harrold, în cadrul unei întâlniri cu presa la Bucureşti.

DPL-2 are ca obiective principale, conform unui comunicat de pe site-ul BM, îmbunătăţirea sectorului public, a asistenţei sociale şi a finanţelor publice din România.

Peter Harrold şi-a exprimat optimismul că DPL-2 va fi aprobat joi de Board-ul BM, urmând ca DPL-3, în valoare de 400 de milioane de euro, să fie aprobat în timpul viitorului acord al României cu FMI, CE şi BM.

Directorul de ţară pentru România a declarat că este probabil ca următorul acord al României cu BM, FMI şi CE să dureze doi ani, continuarea sa dincolo de anul electoral 2012 fiind de natură să stimuleze încrederea pieţelor financiare internaţionale în reformele din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel