BNR emite o monedă de argint, dedicată nașterii lui Sergiu Celibidache

BNR
BNR

Începând cu data de 9 mai 2012, Banca Națională a României va pune în circulaţie, în scop numismatic, o monedă din argint dedicată aniversării a 100 de ani de la naşterea lui Sergiu Celibidache, a cărei valoare nominală este de 10 lei.

Aversul monedei prezintă o compoziţie sugerând arta dirijorală; stema României, valoarea nominală „10 LEI”, anul de emisiune „2012” şi inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”.

Reversul prezintă portretul dirijorului Sergiu Celibidache, anii între care a trăit „1912-1996” şi inscripţia în arc de cerc „SERGIU CELIBIDACHE”.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 bucăţi, iar preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare, este de 345,00 lei/buc.

Monedele din argint dedicate aniversării a 100 de ani de la naşterea lui Sergiu Celibidache au putere circulatorie pe teritoriul României.

Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel