Blejnar: Am declarat la DNA ultimii 30 de ani din viață

blejnar dece
blejnar dece

Fostul șef al Fiscului, Sorin Blejnar, a declarat marți la ieșirea din sediul DNA că le-a vorbit procurorilor anticorupție despre ultimii săi 30 de ani din viață. Fostul director ANAF a menționat că anchetatorii au fost interesați în special de relația cu fostul său șef de cabinet, acum dispărut, Codruț Marta.

Pe lângă ”trecerea în revistă” a ultimilor 30 de ani din viață, Blejnar a fost întrebat despre modul său de întâlnire cu Marta și cu fostul director al Autorității Naționale a Vămilor (ANV) Viorel Comăniță. Fostul șef al ANAF a mai fost chestionat în legătură cu alte persoane pe care le-ar putea cunoaște, din dosarul în care este anchetat de evaziune fiscală. Blejnar a menționat că nu a fost lămurit de procurori în legătură cu acuzațiile ce i se aduc.

”Am făcut doar o trecere în revistă a vieţii mele din ultimii 30 de ani, de câte ori m-am întâlnit cu domnul Codruţ Marta şi unde ne-am întâlnit. Da, ne-am întâlnit în şcoala generală, prin 1980. Domnii procurori cred că ştiau că ne-am întâlnit undeva în '82, dar noi ne ştim totuşi din 1980. Glumesc acum”, a declarat Blejnar la sediul DNA, unde a fost audiat în dosarul în care este anchetat pentru complicitate la evaziune fiscală, alături de fostul șef al SIPI Constanța, Dan Secăreanu.

Sorin Blejnar a arătat că pe Marta îl cunoaşte de peste 30 de ani, iar pe Comăniţă, de aproape 10, iar ambii au fost subalternii săi. Întrebat în legătură cu acuzaţia ce i se aduce de către procurorii DNA, Blejnar a precizat că nu înţelege în ce constă această faptă şi că anchetatorii nu au reuşit să explice concret care este vina sa. Sorin Blejnar a mai spus că marea majoritate a întrebărilor procurorilor au fost despre cum l-a cunoscut pe Codruţ Marta şi în ce mod a relaţionat cu acesta.

Blejnar este acuzat de procurorii DNA că ar fi sprijinit, din mai 2011 până în iulie 2012, un grup infracţional care ar fi iniţiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea de la plata accizelor a unor cantităţi de motorină vândute sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel