Blaga, despre programul de guvernare: Un mozaic de deziderate, încropite la repezeală

blaga
blaga

În opinia preşedintele Senatului, democrat-liberalul Vasile Blaga, Guvernul Ponta dorește un vot de încredere din partea unei majorități făcute cu cei care își tranzacționează viitorul, iar programul de guvernare propus de noul Cabinet este doar  "un mozaic de deziderate, încropite la repezeală, cu multe incoerenţe interne”, care nu reflectă decât lipsa unei viziuni strategice de gestionare a viitorului României.

"Domnule premier desemnat, sunteţi preşedintele unui partid şi co-preşedintele unei alianţe care au contestat vehement fosta coaliţie, considerând-o nelegimită dat fiind faptul că UNPR nu ar fi fost trimis în Parlament de votul cetăţenilor. Aţi înfierat cu o furie fără egal traseismul politic, aţi aruncat cele mai grele vorbe asupra celora care îl practică şi v-aţi declarat gata să modificaţi legea electorală şi Constituţia pentru a interzice acest blamabil fenomen. Astăzi veniţi în faţa Parlamentului să cereţi un vot de încredere unei majorităţi născute în urma pactului semnat cu UNPR şi a primirii cu braţelor deschise a tututor celor dispuşi să-şi tranzacţioneze viitorul politic dincolo de morală. Cât despre legitimitate, mă tem că o veţi căuta în van. Care este încrederea pe care cetăţenii României pot să o mai aibă între vorbele şi angamentele dvs este o întrebare la care trebuie să răspundeţi", a criticat Vasile Blaga, luni, la dezbaterile din Parlament, citează RTV.net

Potrivit președintelui Senatului, programul de guvernare propus de Guvernul Ponta este "un mozaic de deziderate, încropite la repezeală, cu multe incoerenţe interne, care dovedesc un lucru esenţial: Nu aveţi o viziune strategică de guvernare."

"Nu vom vota lista Guvernului, PDL nu are niciun motiv să susţină această formulă guvernamentală însăilată în grabă, lipsită de viziune strategică privind dezvoltarea României şi îmbunătăţirea condiţiilor de trai. Viziunea exprimată cu privire la actul executiv mă face să cred că va urma o răvăşire a sistemului cu rezultate nefaste pentru mediul instituţional, social şi economic", a afirmat Vasile Blaga, precizând că PDL va face o "opoziţie fermă şi responsabilă", dacă acest Executiv propus de Victor Ponta va trece.

De asemenea, Vasile Blaga a apreciat că abordarea premierului desemnat Ponta în privința înființării înfiinţării unei linii în limba maghiară şi engleză la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş vizează un câștig electoral pe teme naţionaliste. "Abordarea unei asemenea teme este ipocrizie dictată de calcul electoral", a mai spus Blaga, arătând că la Cluj sunt zece mii de studenţi care învaţă în limba maghiară.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel