Biserica Neagră din Braşov poate fi vizitată gratuit. Vezi în ce perioadă

biserica_neagra_brasov
biserica_neagra_brasov

Biserica Neagră se va putea vizita gratuit sâmbătă, între orele 12,00 şi 18,00, în cadrul celei de a 21-a întâlniri a saşilor din Transilvania, precizează parohia Braşov a Bisericii Evanghelice din România.

Cu ocazia întâlnirii saşilor, organizată de Forumul Democrat al Germanilor din Transilvania în parteneriat cu Forumul Democrat al Germanilor din judeţul Braşov, Biserica Neagră va găzdui slujba festivă dedicată acestui eveniment, la care sunt aşteptaţi peste 2.000 de saşi din Transilvania şi din străinătate. După terminarea slujbei, începând cu ora 12,00, publicul larg va putea vizita gratuit biserica şi va putea beneficia de ghidaj în limbile română, germană şi engleză.

"Prin deviza întâlnirii saşilor din acest an - "Trecutul marchează viitorul - 800 de ani în Ţara Bârsei" - reamintim că avem o mare responsabilitate prin moştenirea lăsată de înaintaşii noştri. În vederea păstrării acesteia pentru generaţiile viitoare este nevoie de un efort comun al actorilor din sfera publică şi privată. Biserica Neagră, expresie a credinţei comunităţii noastre, este unul dintre elementele exponenţiale ale acestei moşteniri, de aceea dorim să împărtăşim cu toţi braşovenii valorile ce se regăsesc aici", precizează în comunicatul de presă prim-preotul Christian Plajer.

Potrivit comunicatului de presă, începând de luni, 19 septembrie, se trece la programul de vizitare a Bisericii Negre din perioada rece a anului, care este de luni până sâmbătă, între orele 10,00 - 15,30.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel