Bercea Mondialul le-a spus magistraților că nu el l-a înjunghiat pe nepotul său

Sandu Anghel
Sandu Anghel

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, cercetat pentru tentativă la omor calificat după ce şi-ar fi înjunghiat nepotul, a afirmat, miercuri, la Curtea de Apel Craiova, care judecă recursul acestuia, că este nevinovat şi că nu el l-a înjunghiat pe tânăr, spunând că totul este o răzbunare.

Judecarea recursului formulat de Sandu Anghel împotriva măsurii de arestare preventivă dispusă de Tribunalul Olt a început cu o întârziere de 15 minute, amânarea fiind solicitată de procurorul de şedinţă pentru a studia mai multe cereri depuse de cei şase avocaţi care l-au reprezentat în instanţă pe Bercea Mondial, transmite Mediafax.

În faţa completului de judecată, Sandu Anghel a susţinut că este nevinovat şi că el nu era de faţă în momentul în care a fost înjunghiat nepotul său, Ionuţ Anghel, zis Mercedes.

"Eu am ajuns acolo după zece minute, după ce am aflat de la nişte nepoţi al căror nume nu mi-l aduc aminte. Le ştiu numele în ţigăneşte. Pe cuvânt că nu l-am tăiat eu pe nepotul meu. Cum aş putea să fac asta, pentru că l-am crescut în casa mea?!", a afirmat Sandu Anghel.

Întrebat de judecător de ce crede că a fost indicat de nepotul său atunci când a dat declaraţii cu privire la incidentul în care a fost tăiat, Bercea Mondial a spus: “Cred că din răzbunare. Sunt în duşmănie cu tatăl lui, iar copiii mei se află de mai mult timp în duşmănie cu ai lui. Copiii mei îi au la mână cu nişte dosare penale şi acum au zis să se răzbune să mă aibă şi ei la mână".

Bercea Mondial le-a mai spus magistraţilor că el nu a încercat să fugă şi că se afla la Bucureşti, unde a fost prins de poliţişti, pentru o tranzacţie cu un teren pe care ar fi trebuit să-l vândă unor ruşi cu un milion de euro.

“Eu, vineri, a doua zi după incident, am fost la Judecătoria Slatina să iau un certificat de grefă, iar apoi am plecat la Bucureşti să vând un teren la nişte ruşi. Pe drum m-a sunat un comisar să-mi spună că mă aşteaptă să trec pe la Poliţia Judeţeană să dau nişte declaraţii. L-am sunat pe avocatul meu şi i-am spus că vin duminică sau luni dimineaţă, iar el a sunat mai departe la Poliţie. Avocatul m-a sunat şi mi-a spus că nu e nicio problemă, să trec luni”, a mai spus Bercea Mondial în faţa instanţei.

Iancu Tănăsescu, unul dintre avocaţii lui Sandu Anghel, a afirmat că ar trebui discutată schimbarea încadrării juridice a faptei din tentativă la omor calificat în vătămare corporală gravă.

"Am făcut o distincţie pentru că, din nota medicului legist privind constatările medicale, şi anume existenţa unor leziuni pentru care a fost nevoie internarea pentru 25 de zile, nu se face concret referire că aceste leziuni au pus în pericol viaţa victimei, sintagmă care este necesară pentru a se proceda la încadrare la tentativă de omor, faptă pentru care inculpatul este cercetat. Medicul face constatarea că leziunea îi pun în primejdie viaţa, sintagmă care se regăseşte la vătămare corporală gravă”, a afirmat avocatul Iancu Tănăsescu.

El a mai spus că, imediat după incidentul din barul în care Ionuţ Anghel, zis Mercedes, juca biliard, medicul de la Spitalul Municipal Caracal care l-a văzut a spus că victima ar fi suferit de un hematom.

“Şeful Poliţiei Municipale Caracal, atunci când a făcut identificarea victimei după apelul 112, a făcut o menţiune expresă şi anume că este vorba de un simplu hematom care s-a produs prin violenţă”, a afirmat avocatul Iancu Tănăsescu.

În sala de judecată a ajuns şi Ionuţ Anghel, zis Mercedes, care a vrut "din proprie iniţiativă" să dea declaraţii în faţa instanţei, însă completul de judecată nu l-a audiat.

La intrarea la Curtea de Apel, însă, tânărul le-a spus jurnaliştilor că nu Bercea Mondial este cel care l-a înjunghiat, ci un fiu al acestuia. El a mai spus că se afla sub influenţa medicamentelor atunci când a susţinut că a fost înjunghiat de Bercea Mondial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel