Noi benzi unice și sensuri speciale pentru RATB în Capitală

Directorul Direcției de Infrastructură din Primăria Capitalei, Ion Dedu, a declarat că în următoarele săptămâni vor fi realizate în București alte două benzi unice pentru transportul în comun, iar pe mai multe artere se vor introduce sensuri unice.

Comisia de circulație de pe lângă Primăria Capitalei a aprobat realizarea de benzi unice pentru RATB pe Splaiul Independenței, între Piața Unirii și Podul Operei, și pe Calea Dorobanți, între Bd. Dacia și Sos. Ștefan cel Mare, scrie HotNews. În plus, s-a aprobat introducerea de sensuri unice pe str. Gheorghe Manu, Occidentului și Polizu, dinspre Lascăr Catargiu spre Gara de Nord. Aceste măsuri urmează să se implementeze în următoarele săptămâni.

"Există o listă cu străzi pe care Regia Autonomă de Transport București a cerut indroducerea de benzi unice pentru mijloacele de transport în comun. O mare parte dintre ele au fost introduse în planul de mobilitate urbană care este în discuție. Unele sunt aprobate, altele se analizează. Odat cu introducerea benzilor unice pentru RATB trebuie însă să reorganizăm circulația în zonă, așa că trebuie să analizăm foarte atent situația ca să nu perturbam circulația rutieră în zonă. Cele două benzi unice aprobate pentru RATB vor fi realizate de Administrația Străzilor imediat ce vine caldura", a explicat Ion Dedu.

Prin realizarea benzilor unice pentru transportul RATB se vizează creșterea capacității de transport a regiei, creșterea vitezei de deplasare a mijloacelor de transport în comun, precum și atragerea unui număr mai mare de călători.

În Capitală exită deja o bandă unică pentru RATB, realizată în 2012, pe Splaiul Independenței între Piața Unirii și Piața Natiunile Unite, însă mai tot timpul ea este blocată de mașini parcate neregulamentar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel