Becali va fi chemat 10 zile la rând la procesul în dosarul schimburilor de terenuri

gigi becali
gigi becali

Procesul legat de schimbul de terenuri între Gigi Becali şi MApN, condus la acea dată de Victor Babiuc, este primul dintre "marile dosare de corupţie" care va ajunge la prescripţie, motiv pentru care, din 3 ianuarie, instanţa supremă a rezervat, pentru zece zile, o sală exclusiv pentru acesta.

Corina Jîjîie, propusă de CSM pentru funcţia de preşedinte al Secţiei penale a instanţei supreme, a declarat, joi seară, la o dezbatere pe teme anticorupţie organizată de Konrad Adenauer Stiftung şi Hotnews, că una dintre cauzele pentru care anumite procese se judecă într-un ritm extrem de lent este lipsa de spaţiu din sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Magistratul a spus chiar că, pentru o mai mare eficienţă, instanţa supremă s-a văzut nevoită să apeleze la Curtea Militară de Apel şi la o altă instanţă din Capitală, care să le pună la dispoziţie săli în care să se judece procese de pe rolul ICCJ, informează Mediafax.

Discutând despre întârzierile cu care anumite procese de mare corupţie ajung să fie judecate, Jîjîie a explicat că magistraţii instanţei supreme sunt preocupaţi ca acestea să nu ajungă nesoluţionate la termenul de prescripţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel