EXCLUSIV  ”Băsescu știe ce zice din propria experiență”. Pas în spate: Măsură pregătită în Guvern

Reformatorul Europei, Emmanuel Macron, face un pas în spate. Cu Parisul devastat, președintele Franței dă înapoi. Totul vine năvală peste președintele Franței, care se află, în acest zile la cel mai scăzut nivel de popularitate. 

”Vestele galbene” i-au dat lui Emmanuel Macron o palmă dură a realității, ruptă de elitele pe care a ajuns să le reprezinte tehnocratul. 

”Guvernul de la Paris se pregăteşte să suspende majorarea taxelor pentru carburanţi, a declarat marţi pentru Reuters o sursă guvernamentală, pe fondul manifestaţiilor violente împotriva acestei măsuri.” este știrea zilei din Franța. 

Cu simțul lui politic, Traian Băsescu a intuit foarte clar că-n ecuația puterii, Emmanuel Macron înseamnă tot mai puțin și subliniază, pe Facebook: ”Ca să ne convingă că poate reforma Europa, Macron trebuie să ne convingă că poate reforma Franţa şi să ne redea Franţa puternică, Franţa pe care o iubim”. 

Vezi mai mult aici: Băsescu, diagnostic Macron! "Câtă aroganță pe acești politruci cu ștaif occidental"

Jurnalistul Val Vâlcu afirmă că ”Traian Băsescu știe ce zice, dar și el s-a aflat într-o situație de aceeași natură numai că Traian Băsescu se baza pe un partid puternic, care ocupase poziții cheie în societatea românească de la CCR până la sistemele de forță, jandarmerie, MAI, prefecturi, etc., avea de partea lui un segment important din mass-media și, evident, prin așa-zisa luptă anticorupție, folosea instituțiile de forță pentru lichidarea adversarilor politici. Asta explică de ce a rezistat Băsescu după luarea măsurilor de austeritate, deși a fost ales președinte cu sloganul Să trăiți bine!, deci după ce a dat asigurări că totul va fi bine, a tăiat pensii și salarii. Macron nu are un partid puternic care să fi ocupat poziții cheie în societate, nici sistemul represiv de partea lui. ”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel