Băsescu s-a autoinvitat la ședința de Guvern

Premierul și miniștrii care se pregăteau de ședința de guvern la Palatul Victoria au avut parte de un invitat surpriză, președintele Traian Băsescu. Pe agenda ședinței de astăzi figurează legea ANI, raportul pe justiţie, rectificarea bugetară şi procesul de restructurare. Premierul Emil Boc a afirmat însă că el l-a invitat pe șeful statului la ședința de guvern.

Prezența șefului statului la o ședință de guvern nu reprezintă o premieră. Băsescu a mai asistat la o întâlnire a Guvernului Boc în  vara lui 2009, când Exectivul era format din reprezentanți ai alianţei PSD-PDL.

Ședința de astăzi are loc la o zi după ce Comisia Europeană a dat publicității un raport destul de dur la adresa justiției din România, document care l-a supărat destul de tare pe președintele Băsescu, deși au existat formulări, în special cele legate de noua formă a legii ANI, cu care a fost de acord.

Băsescu a plecat de la Guvern după o discuţie de aproximativ o oră cu membrii Cabinetului în care principala temă de discuţie a fost Legea ANI, dar s-a vorbit și de combaterea evaziunii fiscale, procesul de restructurare şi absorbţia fondurilor europene.

Potrivit Constituţiei, preşedintele României poate lua parte la şedinţele Guvernului în care se dezbat probleme de interes naţional privind politica externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice şi, la cererea primului-ministru, în alte situaţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel