Băsescu: Principalul obiectiv este să împingem resursele guvernamentale în susţinerea creării de locuri de muncă

basescu vrea crearea de noi locuri de munca
basescu vrea crearea de noi locuri de munca

Preşedintele Traian Băsescu a declarat la întâlnirea cu reprezentantul FMI, Jeffrey Franks, că trebuie să păstrăm în continuare linia măsurilor de austeritate şi să găsim soluţii pentru a reuşi să amânăm plata aerieratelor cât mai mult posibil.

"Dacă vom continua să aplicăm măsuri de austeritate, spre exemplu plata arieratelor acum şi vom diminua resursele pentru investiţii, vom pierde tendinţa creşterii PIB-ului. Luăm în considerare arieratele din sistemul sanitar şi noi credem că, dacă lucrurile vor merge ca în primele şase luni, cu plusul din veniturile bugetare, vom aveam ceva posibilităţi, în octombrie, noiembrie, decembrie, chiar dacă acum nu plătim întreaga notă a arieratelor. Pe de altă parte, sistemul medical trebuie să negocieze cu furnizorii de medicamente să extindă perioada de plată. Sunt multe alte ţări în Europa care au o perioadă de 36 de zile pentru plată", a precizat Băsescu, citat de Mediafax.

Şeful statului a mai adăugat că trebuie să investim banii în crearea locurilor de muncă. "Cunosc problemele care au fost deja discutate şi, mai mult sau mai puţin, sunt de aceeaşi opinie cu premierul. Principalul obiectiv pe care îl avem, uitându-ne la ce s-a întâmplat în primele luni ale anului, este să împingem resursele guvernamentale în susţinerea creării de locuri de muncă", a spus Traian Băsescu, în debutul întrevederii.

La rândul său, Jeffrey Franks, a afirmat că, deşi se află la mijlocul misiunii, are "veşti bune de anunţat". "Nu suntem la finalul misiunii, de obicei ne întâlnim la sfârşit. Suntem abia la mijloc, dar cred că avem nişte veşti bune de anunţat, aşa cum probabil că ştiţi deja", a spus Franks.

El a mai spus că au fost evaluate performanţele din cadrul programului până la mijlocul anului şi s-a descoperit că ţintele au fost atinse în ceea ce priveşte criteriile de performanţă în practic toate domeniile.

"Există unul asupra căruia încă mai lucrăm, dar sunt veşti bune, că performanţele din cadrul obiectivelor merg destul de bine. În zona structurală, există domenii unde trebuie să continuăm eforturile. Aţi menţionat unul, în zona asistenţei medicale, dar, repet, vedem ceva mişcare în zonele cheie şi cred că ne vom întoarce cu un raport bun la Washington pentru următoarea analiză a board-ului, dar desigur că trebuie să lucrăm împreună la rectificarea bugetară din 2011, la bugetul din 2012 şi la zona structurală în general", a mai spus Franks.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel