Băsescu, despre Regele Mihai: România are un ex-rege. N-am alergie la ideea de monarhie

Traian-Basescu
Traian-Basescu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la emisiunea „Ultimul cuvânt“ difuzată de B1 TV, că România nu are un rege, ci un ex-rege. Şeful statului s-a referit constant la fostul monarh Mihai cu apelativul ex-rege, explicând că nu are niciun fel de relaţii cu acesta.

„Nu am nici un fel de relaţii cu Regele Mihai. După condamnarea comunismului nu a mai venit la Ziua Naţională domnul Iliescu şi nu a mai venit şi Regele Mihai. Eu am jurat să apăr Consttuţia. România nu are un rege, are un ex-rege. Eu nu pot intra în acest joc în care să mă fac că România are un rege ca să nu mă atace presa. Cum să pot tolera afirmaţiile domnului Duda conform cărora Constituţia e o bazaconie sau că prevederile ei sunt trucuri juridice. Domnul Duda habar nu are ce scrie în Constituţia României. Articolul 1 şi multe altele sunt nerevizuibile“, a declarat Băsescu.

Preşedintele şi-a motivat formularea spunând că „eu în ţara asta am jurat să apăr Constituţia, România nu are un rege, are un ex rege“. Totodată, Băsescu a precizat că nu se poate preface că România are rege doar de dragul presei. „Nu pot intra în acest joc mic, în care să mă fac că România are un rege ca să nu mă atace presa“, a spus Băsescu.

sursa: B1 TV

Citeşte şi:

Paranormal: Cum îl desfiinţează Liiceanu pe prietenul său Băsescu, cu 9 ani înainte de atacul la Rege: „Câteva precizări despre logica lui ex-”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel