Băsescu, audiat la DNA, dosar din Israel. Prima apariție TV: A reușit să vă intoxice

Traian Băsescu
Traian Băsescu

Traian Băsescu a avut prima declarație, în direct, la televizor după ce a fost audiat la DNA, într-un dosar din Israel.

Nu este vorba de nicio mită. Pur si simplu este o comisie rogatorie care a durat 3 ore și 15 minute datorită faptului că s-a lucrat cu translatori, o comisie rogatorie care nu vizează cetățenia română. Erau vizați cetățeni străini. Era vorba despre doi cetățeni străini.

Cu procurorii, când am plecat, rugămintea lor a fost să nu fac declarații, respectând statutul martorilor. Din păcate, DNA a reușit să vă intoxice cu mail-uri. Când îți permiți să minți un fost președinte că rugămintea este să nu facă declarații, dar pe de altă parte, dumneavoastră aflați intimități din această poziție de martori, chiar îmi pun un semn de întrebare mare asupra seriozității DNA-ului pentru că în mod cert nu de la procurorul israelian a plecat informația, ci de la procurorii români. Pentru ce trebuia să anunțe DNA-ul că la 10 vine Băsescu?

Eu nu am avut legătură cu acel Beny Steinmetz.

Este o anchetă care nu este a DNA-ului din România, ci a procurorilor israelieni, care au venit să își verifice informațiile stând de vorbă cu mine, în calitate de martor. DNA a redactat ce am spus în limba română și am semnat declarația.

Nu e vorba de nicio acuzație la adresa mea, de nicio mită dată în România, ci de niște acțiuni și atitudini ale unor cetățeni israelini., a declarat Traian Băsescu la România TV.

Ce spune despre faptul că i s-ar fi finanțat campania electorală din 2009 penru a susține Roșia Montană

Păi atunci de ce l-au mai arestat pe Cocoș?  S-a găsit un samaritean din țară străină să vină să îmi finanțeze mie campania. Nu există nicio suspiciune de finanțare a campaniei electorale din afară, din Israel.

Eu am avut consultant în alegeri, campanie care a fost plătită ca atare de PDL, l-am avut pe Dan Andronic, un consultant american...

Nicio legătură de finanțare, a fost un contract legal. Mi-au arătat azi mail-uri trimise de dânșii. Era obligația lor contractuală. Eu nu am primit mail-uri de la Beny Steinmetz care nu a avut nicio treabă cu campania., a adăugat Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel