Băsescu anunță că România are un nou acord cu FMI

basescu-traian (1)
basescu-traian (1)

România a finalizat un nou acord cu Fondul Monetar Internațional, a anunțat președintele Traian Băsescu la începutul întâlnirii cu directorul FMI, Christine Lagarde, punctând că Executivul Uniunii Europene s-a opus inițial acestui acord.

”Am reuşit să finalizăm al doilea acord cu FMI. Să fim cinstiţi, au fost câteva probleme, dar, cu bunăvoinţa tuturor, acordul a fost finalizat. Acum trebuie să pornim unul nou. Voi fi direct. Iniţial, Comisia Europeană nu prea a fost în favoarea unui nou acord, doar pentru că nu au astfel de reglementări referitoare la ţări cărora nu li se mai aplica procedura de deficit bugetar excesiv - ştiţi problema...dar am reuşit să avem o înţelegere cu Comisia Europeană, acum putem continua”, a spus șeful statului, citat de Agerpres.

Christine Lagarde desfășoară zilele acestea o vizită oficială în România, prima de la învestirea sa în funcția de conducere a Fondului Monetar Internațional. Fostul ministru al Economiei din Franța a avut, luni, o întâlnire cu premierul Ponta, la Palatul Victoria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel