Băsescu: acum se înfruptă privaţii din banii de sănătate

traian-basescu_biografie
traian-basescu_biografie

Preşedintele Traian Băsescu a cerut public primului ministru Emil Boc retragerea proiectului care vizează reforma din sistemul de Sănătate. Declaraţiile au avut loc în urma unei conferinţe de presă susţinute de şeful statului la Palatul Cotroceni, ca urmare a controverselor iscate pe tema Legii Sănătăţii.

"O altă poveste puternic susţinută este că se vor înfrupta privaţii din banii de sănătate. Să ştiţi că ACUM se întâmplă acest lucru: acum se înfruptă privaţii din banii de sănătate. Dumneavoastră scrieţi aproape zilnic sau periodic despre preţurile şi prescripţiile la medicamente şi datoriile pe care le avem la plata lor. Dumneavoastră aţi desfăşurat anchete şi este o realitate, aţi subliniat în nenumărate rânduri exagerările la cheltuielile din spitale. Indiferent cum etichetaţi sau cum etichetează analiştii ce s-ar putea întâmpla în perioada următoare, în acest moment privaţii se înfruptă mai bine ca oricând din banii publici", a declarat Băsescu.

"Aud că la urgenţă totul este prefect şi nu mai avem de făcut. Poate reuşiti să aflaţi cât de dramatică este situaţia în mediul rural. Mediul rural trebuie ajutat la fel de eficient ca cei din zonele unde sunt televiziuni. Vrem să tranformăm spitalele în societăţi sau fundaţii pentru a avea acces la credit în funcţie de cifra de afaceri pe care o realizează, astfel încât să îşi poată achiziţiona şi singure echipamente necesare. În acest sistem corupţia funcţionează din plin. În nici un caz românii nu sunt egali din punct de vedere al şanselor. Eu nu spun că proiectul de lege pe care l-am propus este mult mai echitabil pentru că probabil vor fi mulţi care nu îşi vor putea face asigurări suplimentare. Dar măcar va fi un pachet de servici de bază care va fi oferit tuturor", a mai spus preşedintele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel