Băsescu a fost vizitat de Chevron anterior primei menţiuni publice despre importanţa gazelor de şist

basescu
basescu

Preşedintele Băsescu a vorbit pentru prima oară, cu ocazia discursului de miercuri din Parlament, despre potenţialul economic al exploatării gazelor de şist din România, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, declarând că şeful statului a fost vizitat anterior de reprezentanţii Chevron.

"În opinia mea, în momentul de faţă, sunt foarte multe interese, nu spun ale politicului sau ale Guvernului, Doamne fereşte, dar se manifestă interese ca România să devină tot mai dependentă energetic. Eu vă cer să priviţi cu maximă responsabilitate nevoia României de a-şi creşte consistent capacitatea de a produce energie atât nucleară, energie din Marea Neagră, cât şi energie din gaze de şist, dacă într-adevăr avem resurse", a spus preşedintele, în discursul susţinut, miercuri dimineaţă, în faţa Parlamentului, scrie Mediafax.

Aceasta a fost prima menţiune publică a şefului statului despre exploatarea gazelor de şist. Declaraţia a fost făcută după ce, potrivit ministrului Mediului, Laszlo Borbely, Băsescu a fost vizitat de reprezentanţii grupului petrolier american Chevron, liderul mondial în exploatarea gazelor de şist.

Borbely a declarat că reprezentanţii companiei americane Chevron, lider în exploatarea gazelor de şist, l-au vizitat pe şeful statului pentru a discuta despre potenţialul energetic al acestei resurse.

"Am avut o întâlnire cu cei de la Chevron, pentru că au fost şi la preşedinte, au fost şi la prim-ministru şi au fost şi aici", a declarat Borbely , întrebat cum comentează menţiunea din discursul preşedintelui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel