EXCLUSIV  Bărbaţii, mai expuşi riscului de cancer de colon decât femeile? Dr. Răzvan Stavri: Acestea sunt diferenţele

Doctorul Răzvan Stavri de la Spitalul Clinic Sanador atrage atenţia asupra faptului că, în prezent, cancerul de colon afectează tot mai mult populaţia, la aceasta contribuind şi stilul de viaţă.

Dr. Răzvan Stavri, medic specialist Chirurgie Generală, Chirurgie Oncologică, de la Spitalul Clinic Sanador, a vorbit, într-un interviu acordat DC News şi DC Medical, despre incidenţa cancerului de colon la bărbaţi şi la femei, arătând că acesta afectează tot mai mulţi oameni, de ambele sexe, la aceasta contribuind şi stilul de viaţă.

Sanador

"Cancerul de colon afectează un pic mai mult din populaţia masculină decât din cea feminină, dar diferenţele sunt foarte mici. Dacă o luăm ca şi incidenţă a cancerului, la bărbaţi este pe locul doi, iar la femei este pe locul trei. Dar aceste lucruri contează mai puţin. Important este că acest tip de cancer afectează din ce în ce mai mult populaţia cu un stil de viaţă occidental, iar România se încadrează din ce în ce mai mult în această categorie, iar o dată cu aceste modificări au apărut şi noi probleme", a explicat Dr. Răzvan Stavri.

VIDEO: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel