Banii încasaţi pe taxa auto prin Ordonanţa din 2008 nu vor fi restituiţi

Laszlo Borbely, ministrul Mediului şi Pădurilor a declarat că sumele colectate în urma taxei auto, conform Ordonanţei din 2008, nu vor fi returnate.

borbely"(...) Vreau să vă anunţ că nu renunţ la ea (taxa de primă înmatriculare). Speţa se referă la ordonanţa veche din 2008. Noi am finalizat ordonanţa din decembrie împreună cu comisia Uniunii Europene. În două săptămâni vom vedea dacă e nevoie să modificăm ordonanţa sau nu. Sunt procese pe rol. Acolo unde sunt procese se derulează mai departe. Nu se vor returna banii. Cine nu e mulţumit, poate să meargă şi să dea în judecată statul. Eu cred că această taxă este legală şi vom merge mai departe pentru că poluatorul trebuie să plătească", a afirmat Borbely.

Declaraţia ministrului Mediului vine după ce Curtea de Justiţie a Uniunii Europene  a anunţat, în data de 7 aprilie a.c,  că taxa pe poluare instituită prin reglementarea română şi care se aplică vehiculelor cu ocazia primei lor înmatriculări în acest stat membru este contrară dreptului Uniunii Europene.

Curtea apreciază că dreptul Uniunii Europene se opune ca un stat membru să instituie o taxă pe poluare aplicată autovehiculelor cu ocazia primei lor înmatriculări în acest stat membru, dacă regimul acestei măsuri fiscale este astfel stabilit încât descurajează punerea în circulaţie, în statul membru menţionat, a unor vehicule de ocazie cumpărate în alte state membre, fără însă a descuraja cumpărarea unor vehicule de ocazie având aceeaşi vechime şi aceeaşi uzură de pe piaţa naţională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel