Bani pentru părinții care au copii cu cancer. Ciuhodaru: Oncologia pediatrică, o prioritate pentru mine

Sursă foto: Unsplash (Angiola Harry)
Sursă foto: Unsplash (Angiola Harry)

Părinții ai căror copii suferă de cancer vor putea beneficia de sprijin financiar.

Părinții care își însoțesc copiii la tratamentele oncologice vor beneficia de sprijin financiar. Parlamentul European a adoptat amendamentul inițiat de medicul român Tudor Ciuhodaru.

”Părinții cu venituri mici ce însoțesc copii cu patologie oncologică pentru tratement în străinătate vor beneficia de un sprijin financiar special. Amendamentul pe care l-am susținut în Plenul Parlamentului European a fost adoptat cu 368 de voturi pentru, 285 contra și 39 de abțineri”, a declarat în exclusivitate pentru DC Medical, medicul Tudor Ciuhodaru.

Dificultăți în a ajunge la tratament în străinătate

De cele mai multe ori, părinții au dificultăți în a-și duce copiii la tratamente în străinătate.

”Pacienții din România se confruntă în continuare cu o realitate crâncenă. Vorbesc despre dificultăți majore în a accesa serviciile medicale din alte state membre.

Cu toate că Directiva privind asistența medicală transfrontalieră și Regulamentul privind securitatea socială asigură acest lucru puțini știu sau pot să acceseze aceste servicii atunci când au o problemă oncologică”, a mai precizat medicul.

Concediu de 45 de zile și indemnizație

Noua lege nr.24/2022 prevede că asiguratul care îngrijește un pacient bolnav de cancer adult, nu doar pentru copii, cum este potrivit legislației actuale. Însoțitorul pacientului oncologic adult va avea dreptul, în câteva luni de la publicarea legii în Monitorul Oficial, la un total de 45 de zile de concediu și la o indemnizație.

„Beneficiază de concediu și indemnizație pentru îngrijirea pacientului cu afecțiuni oncologice în vârstă de peste 18 ani asiguratul care, cu acordul pacientului, îl însoțește pe acesta la intervenții chirurgicale și tratamente prescrise de medicul specialist.

Pacientul cu afecțiuni oncologice își poate exprima acordul (…) numai pentru o singură persoană la fiecare intervenție chirurgicală, respectiv tratament. Durata de acordare a concediului și a indemnizației este de cel mult 45 de zile calendaristice la interval de un an pentru un pacient”, arată forma promulgată a legii.

Pacientul este cel care alege cine este persoana care îl îngrijește și primește aceste drepturi. 

VEZI ŞTIREA COMPLETĂ ŞI MĂSURILE CONCRETE PE DC MEDICAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel