Banca grecească ATE Bank scoate la mezat sucursala din România

ate bank
ate bank

Acţionarii greci ai ATE Bank România angajează consultanţi care să o ajute să vândă banca din România.

Agricultural Bank of Greece va angaja mai mulţi consultanţi financiari pentru a o asista în procesul de vânzare a unităţii pe care o deţine în România, ATE Bank România, potrivit unei declaraţii a băncii greceşti, potrivit unui anunţ al băncii. Anterior vânzării, Agricultural Bank of Greece va cumpăra deţinerea de 15% a International Finance Corporation la ATE Bank România, informează Money.

ATE Bank este una dintre băncile de talie mică din România, cu o reţea de 30 de sucursale şi 47 de ATM-uri. Înfiinţată în 1990 sub numele de Banca pentru Mica Industrie şi Liberă Iniţiativă, ca prima bancă cu capital mixt (român şi străin) din România, instituţia de credit a fost cumpărată de Agricultural Bank of Greece (ATE Greece).

ATE Greece este una dintre băncile care a fost recapitalizată de statul elen, în urma unui acord între Grecia şi Comisia Europeană. Acordul prevedea şi un plan de restructurare, grupul grecesc angajându-se să renunţe la 25% din active. ATE este al cincilea mare grup bancar din Grecia, cu active de circa 30 de miliarde de euro la sfârşitul anului trecut şi o cotă de piaţă de aproximativ 6% în funcţie de active.

Grupul ATE a avut anul trecut pierderi de 438 milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel