Bacău: Spectacol de teatru, pus în scenă de deţinuţi

O trupă de teatru formată din deţinuţi de la Penitenciarul Bacău a pus în scenă piesa 'Nimic nou despre Shakespeare', o adaptare realizată de regizorul Ion Coşa, după comedia romantică ,,Visul unei nopţi de vară' a celebrului dramaturg englez.

Premiera spectacolului s-a derulat în faţa celor 240 de cursanţi de la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare de la Tîrgu Ocna.

,,Am constat o reală disponibilitate din partea deţinuţilor selecţionaţi, dar şi o sensibilitate deosebită a acestora către actul artistic. Pentru ei, participarea la un asemenea eveniment este nu doar o bucurie, dar şi o ranforsare pentru timpul când vor reveni în viaţa socială a comunităţilor de unde provin. I-am simţit mai încrezători, mai aplecaţi către o viaţă normală', a declarat pentru Agerpres Ion Coşa, unul din colaboratorii permanenţi ai Serviciului Educaţie din cadrul Penitenciarului Bacău.

'Nimic nou despre Shakespeare' este una dintre cele şase piese finaliste ale Festivalului ,,MultiArt pentru Deţinuţi', eveniment ce se va derula în zilele următoare pe scena Teatrului Nottara din Bucureşti, a precizat inspector de penitenciare Mădălina Mătăsaru.  

Citește și: Eveniment de anvergură. 88 de deținuți, implicați

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel