Bacău: Fetiță de doi ani, abandonată în casă de mai multe zile

fetita
fetita

Recidivă. O fetiţă în vârstă de doi ani, din localitatea băcăuană Corbasca, a fost abandonată în casă de către mama sa, timp de mai multe zile, aceeași fetiță fiind găsită, în luna septembrie, de către autoritățile locale în troaca porcilor.

Micuța, abandonată de mai multe zile în casă de propria-i mamă, a fost găsită înfometată şi cu răni pe corp din cauza neglijenţei severe de autoritățile locale din comuna Corbasca, scrie RTV.net.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bacău a preluat în regim de urgenţă fetița.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Bacău, Alina Iftode a declarat, vineri, înlegătură cu acest caz: "Fetiţa se afla într-o situaţie de risc major întrucât era lipsită de supraveghere, murdară şi flămândă. Din spusele vecinilor, mama copilei nu a mai ajuns de câteva zile la domiciliu, fiind văzută prin sat sub influenţa băuturilor alcoolice. Femeia şi fiica acesteia se aflau de aproape o lună sub monitorizarea autorităţilor locale care, în luna septembrie, au găsit acelaşi copil în troaca porcilor, existând riscul să fie rănită de animale. Atunci, mama fetiţei şi-a luat angajamentul scris că situaţia se va îmbunătăţi, lucru care, din păcate, nu s-a întâmplat".

După ce a fost dusă, mai întâi, la spital pentru o evaluare medicală, DGASPC Bacău au cazat-o pe fetița de doi ani în cadrul Adăpostului de zi şi de noapte pentru copiii străzii "Morcoveaţă", din municipiul Bacău.

Cazul micuței va fi prezentat în instanţă de către autorităţile pentru protecţia copilului, cu propunerea ca micuţa să fie dată în plasament maternal unui asistent maternal profesionist

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel