Avocatul Marius Stăncescu, arestat pentru corupţie, va fi eliberat

marius_stancescu
marius_stancescu

Instanţa supremă a decis, miercuri, că avocatul Marius Cătălin Stăncescu, arestat preventiv pentru presupuse fapte de corupţie săvârşite alături de consilierul superior din ANAF, Adrian Gavrilă, poate fi cercetat de anchetatori în libertate.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dezbătut, marţi, recursul procurorilor anticorupţie împotriva unei decizii din 23 martie a Curţii de Apel Bucureşti, prin care această instanţă a admis o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar făcută de avocaţii lui Stăncescu, informează Mediafax.

După deliberări instanţa supremă a decis că avocatul Stăncescu poate fi cercetat în stare de libertate şi a respins recursul procurorilor anticorupţie.

Decizia de miercuri este definitivă iar Stăncescu urmează să părăsească Direcţia de Cercetări Penale.

Curtea de Apel Bucureşti a decis în 23 martie eliberarea provizorie sub control judiciar a avocatului de la Baroul Bucureşti, care a fost arestat preventiv, la cererea procurorilor anticorupţie pentru ăpresupuse fapte de corupţie comise alături de consilierul superior din ANAF, Adrian Gavrilă.

Curtea de Apel a motivat la acea vreme că "ansamblul actelor ce compun dosarul de urmărire penală demonstrează că nu există indicii care să justifice temerea că inculpatul ar săvârşi alte infracţiuni, dacă s-ar afla în libertate".

"Acesta nu are antecedente penale, are o familie numeroasă a cărei existenţă a fost asigurată prin mijloace licite, fiind cunoscut în societate ca o persoană cu un comportament corespunzător şi deosebit de altruist", mai nota Curtea de Apel în motivarea de eliberare.

Curtea a mai constatat la acel moment că în dosarul cauzei nu există nici un indiciu pe care să se întemeieze, în mod rezonabil, aprecierea că în situaţia în care ar fi pus în libertate Stăncescu ar întreprinde acte de natură să influenţeze probatoriul cauzei, urmărirea penală apropiindu-se de final.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel