Avocaţii, notarii şi executorii judecătoreşti gorjeni, cei mai rău-platnici la contribuţiile de Sănătate

CAS Gorj
CAS Gorj

Potrivit conducerii Casei de Asigurări de Sănătate Gorj, instituţia are de recuperat de persoanele care practică profesii liberale peste 3,5 milioane de lei. Astfel, pentru aşi recupera datoriile Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Gorj a deschis procese la peste 400 de avocaţii, notarii şi executorii judecătoreşti care nu şi-au plătit contribuţiile la Sănătate, informează Gazeta de Sud.

Autor: Adi Stroescu

CAS Gorj„Instituţia a avut tot timpul probleme cu persoanele care practică profesii liberale”, a declarat preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate Gorj, Gheorghe Cocină. Din diferite motive, categoriile amintite nu îşi achită contribuţia legală către CAS Gorj. În încercarea de a recupera debitele, CAS a apelat la instanţele de judecată şi, în cele mai multe situaţii, a obţinut hotărâri favorabile.

Se va ajunge şi la executări silite

Gheorghe Cocină a precizat că există şi situaţia în care avocaţii şi notarii şi-au achitat datoriile către Casa de Asigurări de Sănătate, însă au refuzat să plătească şi penalizările. Acesta a mai declarat că, în ceea ce îi privește pe rău-platnici, se va trece inclusiv la măsura executărilor silite.

„O mare parte dintre ei şi-au achitat datoriile. Mai avem de recuperat undeva la 3,5 milioane de lei. Cu mulţi dintre ei avem acţiuni în justiţie. Majoritatea hotărârilor judecătoreşti au fost în favoarea Casei de Asigurări de Sănătate. Avem şi situaţii în care unii şi-au plătit contribuţiile la asigurările de sănătate, dar nu vor să achite majorările şi penalizările. Nu avem altceva de făcut decât să lăsăm să treacă timpul, iar dacă nu plătesc obţinem în instanţă hotărârile respective, după care vom trece la executarea silită a datornicilor. Sunt sute de dosare pe rolul instanţelor de judecată“, a mai spus Gheorghe Cocină.

Citeşte şi:

Spitalul de Psihiatrie Botoşani trebuie să returneze 30.000 de lei la CAS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel