Aviz favorabil de înființare a Complexului Energetic Oltenia

complexuri
complexuri

Reprezentanții Ministerului Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, precum și cei ai Acţionarilor Complexului Energetic Craiova, Complexului Energetic Turceni, Complexului Energetic Rovinari si Societatii Nationale a Lignitului Oltenia au hotărât înfințarea Complexului Energetic Oltenia.

În data de 5 decembrie a.c. au avut loc şedinţele Adunărilor Generale Extraordinare ale Acţionarilor Complexului Energetic Craiova, Complexului Energetic Turceni, Complexului Energetic Rovinari si Societatii Nationale a Lignitului Oltenia.

Reprezentantii ministerului, majoritari in adunarile generale ale actionarilor la cele patru societati, au avut mandat sa voteze pentru declansarea procedurii juridice de infiintare a Complexului Energetic Oltenia SA prin fuziunea prin contopire a SC Complexul Energetic Craiova SA, SC Complexul Energetic Turceni SA, SC Complexul Energetic Rovinari SA şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia SA . Proiectul de fuziune aflat pe ordinea de zi a fost aprobat si de catre reprezentantii actionarilor minoritari Fondul Proprietatea, Termoelectrica SA si ICM SA.

Prin unanimitate de voturi, actionarii si-au exprimat in mod clar si fara echivoc decizia de a crea in cel mai scurt timp o societate puternica si viabila, care sa cuprinda atat sursele de carbune cat si termocentralele aferente, asigurand cadrul necesar cresterii eficientei si asigurarii surselor necesare pentru investitii si dezvoltare a societatii, se arată într-un comunicat al MECMA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel