Avioanele Alitalia ar putea rămâne la sol din această sâmbătă

r-ALITALIA-large570
r-ALITALIA-large570

Alitalia ar putea sista zborurile în această sâmbătă dacă ENI va opri furnizarea de carburant în contul celor 30 de milioane de euro pe care compania italiană i le datorează.

Compania - neprofitabilă în ultimii 10 ani - are nevoie de aproape 500 de milioane de euro pentru a continua să opereze. Potrivit unor surse, Poșta italiană (deținută de Stat) va ajuta Alitalia cu 100 de milioane de euro, întrebarea aflată pe buzele tuturor fiind de unde se va obține restul sumei. La începutul lunii august Alitalia a aplicat pentru a intra sub protecția legii falimentului, costurile ridicate cu carburanții, cele pentru personal și lipsa profitului fiind principalele cauze, potrivit aeronews.ro.

Numeroși analiști susțin că o soluție sigură pentru evitarea falimentului ar fi fuziunea cu Grupul Air France-KLM, care deține 25% din Alitalia. Compania aeriană națională a Italiei a mai fost salvată de la faliment în 2008 de către un grup de investitori italieni (AF-KLM nu au fost lasate atunci sa intervina), după care s-a relansat în 2009.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel