Autoturisme, bani şi valută, confiscate în urma celor 18 percheziţii din Iaşi şi Neamţ

4
4

Procurorii DIICOT Iaşi cercetează penal 14 persoane acuzate  de contrabandă de ţigări, trafic de migranţi şi furturi din locuinţe şi de bancomate, gruparea fiind monitorizată din anul 2010.

Înurma celor 18 percheziţii efectuate în Iaşi şi neamţ,  au fost confiscate 27.000 pachete de ţigări, diverse sume de bani, în lei şi valută, bunuri mobile, dar şi mai multe autoturisme marca BMW şi Mercedes.

"Cinci membri ai grupării au fost prinşi în flagrant, în noaptea de miercuri spre joi, înainte de a sustrage prin efracţie - tăierea şi decuparea cutiei cu bani - un bancomat situat pe raza judeţului Neamţ. Au reacţionat violent când au fost prinşi", a declarat procurorul şef al DIICOT Iaşi, în conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, membrii grupului infracţional au fost implicaţi şi în diverse conflicte violente, în care erau utilizate inclusiv săbii şi ciocane.

"Gruparea infracţională cu potenţial violent a acţionat constant şi ofensiv în sfera traficului ilicit de ţigări de contrabandă din Republica Moldova, trafic de migranţi de origine asiatică, furturi din locuinţe şi de bancomate, obţinând astfel, ilicit, mari beneficii financiare", au mai spus anchetatorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel