Autoritățile locale i-au distrus unui craiovean vila de la bloc

vila
vila

Autoritățile craiovene au demolat, miercuri, o construcție neautorizată la un bloc din cartierul Craiovița Nouă, prin care proprietarul a două apartamente la parterul și etajul întâi al blocului respectiv și-a extins locuința cu încă 40 de metri pătrați.

Bărbatul a dorit să aibă propria vilă la bloc, astfel că, în urmă cu 10 ani, şi-a construit o terasă şi în continuarea acesteia încă două camere în grădina din faţa blocului, potrivit Mediafax. Autoritățile locale susțin că proprietarul nu a avut niciun fel de autorizaţii pentru a-şi extinde cele şase camere pe care le avea în apartamente de la parterul şi primul etaj al blocului. Primăria Craiova s-a autosesizat în cazul acestei construcţii și l-a somat pe proprietar să îşi dărâme anexele. Întrucât, acesta nu s-a conformat, miercuri dimineață, autoritățile au demolat construcția neautorizată.

"Nu ştiu cum a reuşit domnul respectiv să ridice toată această construcţie, cert este că este ilegală şi poate fi un pericol pentru întreg blocul. Vom lucra cred toată ziua pentru a demola tot ce s-a construit în exteriorul blocului. Vom lucra cu atenţie pentru a nu afecta pereţii blocului", a declarat Radu Preda, director al Regiei Autonome de Administrarea a Domeniului Public şi a Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova.

Proprietarul construcției a fost astfel, nevoit, să privească neputincios cum buldozerele i-au distrus munca de aproape un deceniu.

"Am ridicat această construcţie în urmă cu aproximativ zece ani, m-am împrumutat la CEC. Eu am vrut să fie frumos, am pus terasă cu flori, ba chiar şi fântâniţă în grădină. Nu am făcut doar pentru mine, ci şi pentru ceilalţi vecini. Am vrut să fie frumos, dar dacă nu le place celor de la Primărie, ce să fac, să le demoleze. Mi-au dat şi două amenzi de câte 20 de milioane lei (vechi -n.r.) pentru că nu aveam avize şi acum tot o demolează", a declarat proprietarul.

Materialele rezultate în urma demolării vor fi depozitate de primărie la RAADPFL, dacă proprietarul nu are un loc unde să le ducă, iar acesta va suporta doar transportul, putând ulterior să-şi recupereze ce mai doreşte din bunurile demolate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel