EXCLUSIV  Autism, controverse. Daniela Gheorghe, ce zic experți din Japonia și Franța - video

Rodica Mitu / 10 iul 2018 / 19:58 Salveaza PDF Comentarii
Copii
Descriere foto: Copii

Daniela Gheorghe, directorul general al Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC), a vorbit, în cadrul emisiunii "Jungla Urbană" de la DC News, și despre controversele legate de autism.

Daniela Gheorghe a vorbit despre experți din Japonia și Franța. "Sunt foarte multe studii, cercetări, controverse. Eu m-am întâlnit cu niște experți din Japonia și ei spuneau că, de pildă, fac o legătură mare între computer, televizor, mama însărcinată care stă prea mult în fața unui computer și a unui televizor și autism. Dar studiile respective sunt și ele controversate", a punctat Daniela Gheorghe.

Opinie auzită în Franță

"În Franța am auzit o opinie care m-a impresionat. De fapt, s-ar întâmpla ceva la nivelul creierului. Nu se fac conexiune între emisfera stângă și emisfera dreapta, între partea cognitivă și cea afectivă. Ar fi o rupere între cele două emisfere, din cauza poluării, în special a mediului în care trăim. Sunt tot felul de studii, tot felul de întrebări", a precizat Daniela Gheorghe.

Importanța părții afective

"În general, terapia ABA merge și începe din ce în ce mai mult și în Europa să funcționeze, chiar și în Franța, unde era o reticență. Foarte mulți experți spun că nu este de ajuns să faci doar această terapie, care merge mult pe partea comportamentală, pe partea de simboluri, de recompense, ci e important să lucrezi și cu partea afectivă afectivă a copiilor. Mai sunt acele programe în care se folosesc animalele și se pare că funcționează foarte bine", a mai zis Daniela Gheorghe.

 

Răspunsul complet, mai jos:

Emisiunea integrală aici.Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25