Austria evocă un posibil faliment al Greciei

grecia in colaps financiar
grecia in colaps financiar

Vicecancelarul austriac Michael Spindelegger, care deţine şi funcţia de ministru de Externe, a declarat că este posibil evocarea unui faliment al Greciei, ca scenariu alternativ, în condiţiile în care datele referitoare la situaţia finanţelor publice elene nu sunt încă disponibile.

Spindelegger a subliniat la televiziunea publică ORF că este aşteptat rezultatul discuţiilor dintre autorităţile de la Atena şi reprezentanţii troicii formate din Comisia Europeană (CE), Banca Centrală Europeană (BCE) şi Fondul Monetar Internaţional (FMI), care vor avea loc luni, prin intermediul unei teleconferinţe, transmite Mediafax.

Şeful diplomaţiei austriece a subliniat că dacă UE lasă Grecia să intre în faliment, trebuie să ţină seama de impactul scenariului asupra altor ţări aflate în dificultate.

Ministrul austriac de Finanţe, Maria Fekter, nu a exclus, la reuniunea din Polonia a miniştrilor de profil din UE, că falimentul Greciei ar putea fi o soluţie preferabilă unui plan de salvare prea costisitor.

„Dacă ne vom afla într-o situaţie în care salvarea va fi mai scumpă decât o alternativă precum default-ul plăţilor (încetarea de plăţi), va trebui să reflectăm asupra acestei alternative“, a spus Fekter.

Ea a adăugat că deocamdată nu este cazul.

Troica creditorilor trebuie să decidă dacă va aproba a şasea tranşă, de opt miliarde de euro, din împrumutul de 110 miliarde de euro acordat Greciei în mai 2010.

Guvernul grec a recunoscut deja că nu a respectat obiectivele bugetare fixate de creditori, din cauza recesiunii care a depăşit aşteptările, dar este hotărât să continue măsurile necesare echilibrării finanţelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel