Atenție la GRIPA sezonieră! Avertismentul OMS: Nu vă opuneți vaccinării

Organizaţia Mondială a Sănătăţii reaminteşte că 60.000 de persoane mor anual în Europa din cauza gripei sezoniere.

Cetăţenii europeni nu ar trebui să se opună vaccinării, a declarat miercuri, la Roma, un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), având în vedere și numărul mare de morți din cauza gripei sezoniere.

'Să nu uităm că avem în jur de 60.000 de decese din cauza gripei sezoniere în fiecare an în Europa', a declarat directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, în cadrul unei conferinţe de presă în capitala Italiei.

'Aşadar, aş dori să încurajez oamenii să se vaccineze', a adăugat el, criticând 'mişcarea vaccino-sceptică' care s-a dezvoltat în Europa. 'Avem instrumente foarte puternice: folosiţi aceste instrumente puternice pentru a vă proteja sănătatea!', a insistat el, relatează AFP, citată de Agerpres.

Reuniune pentru coronavirus

În cadrul conferinţei de presă organizate la Ministerul Sănătăţii din Italia, după o reuniune consacrată epidemiei de coronavirus, el a declarat că victimele înregistrate în Italia sunt 'toate peste 65 de ani, cu imunitate scăzută', persoane care sunt de asemenea 'vulnerabile la gripa sezonieră'.

Un nou deces legat de epidemia de coronavirus a fost înregistrat în Italia, unde bilanţul se ridică în prezent la 374 de cazuri de infectare şi 12 decese, a anunţat miercuri Protecţia Civilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel