Atanasiu: Iohannis și-a ales favoritul. E inima partidului

Foto: monitorulab.ro
Foto: monitorulab.ro

Vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu spune că i-a propus lui Ludovic Orban în ședința informală a liderilor liberali să-și retragă candidatura pentru șefia partidului în favoarea Alinei Gorghiu. Orban a refuzat, chiar dacă președinte ale Klaus Iohannis a anunțat că o preferă pe Gorghiu, a arătat Atanasiu.

Atanasiu a explicat, la finalul întâlnirii de miercuri, că a renunțat să mai candideze la președinția partidului. În schimb, el a propus ca Gorghiu să fie noul șef al partidului, pentru că este un politician din generația tânâră, care a fost "inima partidului în campanie".

"Dl Orban nu a fost în consens cu mine, a rămas s-o contracanideze mâine pe Alina Gorghiiu, însă mă bucur că am reușit să obțin sprijinul d-lui președinte Iohannis. I-am solicitat să ne spună clar dacă o susține și ne-a spus clar că o susține", a spus Atanasiu în fața sediului PNL.

Potrivit vicepreședintelui PNL, Iohannis o preferă pe Gorghiu pentru că "a lucrat foarte bine cu ea" în campanie și vor avea o comunicare foarte bună când președintele ales se va instala la Cotroceni.

După fuziunea PNL-PDL sub numele de PNL, partidul funcționează cu o conducere bicefală, care va fi asigurată de Vasile Blaga și Orban/Gorghiu până la Congresul din 2017.

Orban a ieșit primul din ședința PNL: nu renunță la candidatură

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel