Astărăstoae spune că salarizarea medicilor este în faza de negocieri

vasile-astarastoae21
vasile-astarastoae21

Președintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoae, a declarat, joi, citat de Agerpres, că în prezent se negociază salarizarea medicilor, care săptămâna trecută au amenințat cu greve de amploare.

”Criteriile care sunt în negocieri pentru salarizarea medicilor se referă la un venit care să fie garantat, care nu va putea fi diminuat, iar pentru a creşte calitatea actului medical să se introducă criterii suplimentare, cum ar fi spor de fidelitate, spor pentru perfecţionare, complexitatea cazurilor rezolvate sau alte criterii în aşa fel încât, pornind de la un venit de bază care nu trebuie să fie mai mic de 550 de euro, să se poată ajunge la 1.000 - 1.200 de euro”, a spus el în timpul unei conferințe de presă.

Pentru a se face noi angajări ar trebui să existe și fonduri necesare, precizează Astărăstoae, iar posibile noi angajări nu vor acoperi nevoile reale fără majorarea fondurilor.

Astărăstoae a adăugat că la începutul lunii iulie va fi stabilit calendarul protestelor și că de la 15 iulie și până la 1 septembrie vor fi adunări, conferințe de presă. Președintele CMR a mai spus că în septembrie vor avea loc pichetări și demonstrații, în octombrie activitățile sindicale, iar în noiembrie se va trece la demisia în bloc.

”Presiunea de jos în sus este foarte mare, reproşurile sunt 'de ce aşa târziu?'. Aşa târziu, pentru că am dat un interval destul de mare de timp pentru guvernanţi”, a arătat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel