Arafat: Nu suntem pe trend descendent. RISC să meargă lucrurile într-o direcție pe care nu ne-o dorim

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Raed Arafat trage un semnal de alarmă și spune că perioada aceasta, până la relaxarea măsurilor de distanțare socială, este ”extrem de critică”.  

Raed Arafat a intervenit în direct la România TV unde a vorbit despre numărul cazurilor noi de coronavirus, dar și despre relaxarea măsurilor din data de 15 mai. 

”Situația este în dinamică. În unele zile avem 300 și ceva de cazuri, în alte zile 200 și ceva de cazuri noi. Problema este că nu suntem pe un trend descrescător, susținut și continuu. Asta înseamnă că încă există riscul ca lucrurile să meargă într-o direcție pe care nu ne dorim. În același timp totul depinde foarte mult de ce face populația și ce facem noi. Continuăm să ne relaxăm fără să respectăm regulile, iar riscul este să crească infecțiile și să nu mai putem să luăm măsurile de relaxare ulterioare. Această perioadă este extrem de critică, ce se va întâmpla mâine, de 1 mai, poimâine, dacă oamenii vor respecta regulile sau nu. Se circulă mai des ca înainte. Nu am scăpat. Încă putem să o luăm către o direcție nedorită. Dacă oamenii nu respectă regulile este posibil să apară alte focare. În apropierea datei de 15 mai se vor face analize și se vor lua deciziile. Depinde de noi toți ceea ce se întâmplă. Rugămintea e să se limiteze ieșirile cât de mult se poate”, a declarat Raed Arafat. 

VEZI ȘI: MAI-bilanț infecții COVID-19. S-a depășit pragul de 12.000 de cazuri - 30 aprilie 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel