Arad: Festivalul Internaţional de Teatru Clasic, ediția a XXI-a

Aradul va găzdui, în perioada 14 - 22 noiembrie, cea de a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Clasic, eveniment organizat de Teatrul Clasic 'Ioan Slavici' din muncipiu cu sprijinul Consiliului Local al Municipiului Arad, al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional şi al Fundaţiei ART Clasic, a declarat Bogdan Costea, managerul Teatrului 'Ioan Slavici'.

Spectacolul de debut al ediţiei din acest an a FITC este producţia TCIS Arad 'Mult zgomot pentru nimic', de William Shakespeare, în regia lui Alexandru Hausvater (aflat la a patra colaborare cu teatrul arădean. n. red.), având o distribuţie alcătuită din 16 actori.

'Piesa aceasta nu a fost aleasă întâmplător, deoarece anul viitor este 'Anul aniversar Shakespeare'. Spectacolul a fost ales şi în ideea participării la festivaluri internaţionale de teatru, în primul rând la cel de la Bursa, Turcia, unde teatrul arădean a mai participat în alţi ani, dar şi la alte festivaluri din Europa', a afirmat Bogdan Costea.

Potrivit lui acestuia, în cadrul actualei ediţii a FITC vor fi prezente 13 spectacole, selectate de criticul de teatru Maria Zărnescu, între care şase susţinute de teatre din Bucureşti, inclusiv spectacolul jucat în limba idiş 'Astă seară Lola Brau', al Teatrului Evreiesc, cu Maia Morgenstern.

[citeste si]

De asemenea, vor fi și spectacole în limba maghiară prezentate de Teatrul Maghiar de Stat 'Csiky Gergely' din Timişoara şi Teatrul Naţional din Pecs, Ungaria.

'Aportul în ceea ce priveşte forţa umană implicată în festival este de circa 400 de persoane, din care peste 140 sunt actori, în vreme ce personalul tehnic şi de scenă este dimensionat la 250 - 260 de persoane. Bugetul festivalului este de 90.000 de euro, adică 400.000 de lei, finanţarea fiind asigurată de Consiliul Local Municipal Arad', a mai spus managerul teatrului arădean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel