Aproximativ 600 de suporteri au protestat la adresa Guvernului şi a şefului statului, la Sibiu

proteste
proteste

Aproximativ 600 de suporteri ai principalelor echipe de fotbal din ţară au protestat, sâmbătă seară, în municipiul Sibiu, scandând lozinci împotriva Guvernului, a preşedintelui Traian Băsescu şi a şefului Ligii Profesioniste de Fotbal.

Protestul suporterilor, care a avut loc sâmbătă seară în municipiul Sibiu, s-a încheiat în jurul orei 20.00, fără a se înregistra incidente pe traseu, transmite < rel=nofollow href="http://www.mediafax.ro" target="_blank">Mediafax.

=

Potrivit organizatorilor, suporterii din Timişoara, blocaţi în tren aproape două ore în apropierea localităţii Sebeş (judeţul Alba) din cauza vremii, nu s-au mai alăturat protestului.

Câte doi reprezentanţi ai fiecărei asociaţii a suporterilor care a participat la acţiunea de protest rămân în Sibiu, pentru a discuta aspecte legate de organizarea asociaţiilor, dar şi pentru a adea la Federaţia Suporterilor Români.

"Federaţia este constituită, are un statul, iar în această seară (sâmbătă - n.r) ne reunim întrun local din Sibiu pentru ca asociaţiile particiante la protest să adere. Vor rămâne câte doi reprezentanţi ai fiecărei asociaţii, cei care deţin ştampila pentru a putea semna aderara", a declarat jurnaliştilor Florin Andrei, reprezentant al Asociaţiei Sporterilor Români.

Potrivit acestuia, cea mai mare parte a supoterilor care au participat la acţiunea protest de la Sibiu vor pleca spre oraşele din care au venit.

Aproximativ 300 de suporteri au principalelor echipe de fotbal din ţară s-au strâns în jurul orei 18.00 în Piaţa Mare din Sibiu, unde au scandat lozinci împotriva Guvernului, a preşedintelui Traian Băsescu, a Ligii Profesioniste de Fotbal şi împotriva Legii 4/2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive. Potrivit organizatorilor, de la Bucureşti au venit aproximativ 200 de suporteri, dar au sosit şi din Cluj-Napoca, Arad, Craiova, Bistriţa, Târgu Mureş, Mediaş şi Sibiu.

Organizatorii acţiunii de protest au anunţat că, din cauza vremii, suporterii au avut probleme cu deplasarea la Sibiu.

Suporterii au avut steaguri ale echipelor de fotbal pe care le reprezintă şi bannere pe care scria "Represiunea naşte violenţă", "Suporteri, nu infractori" şi au scandat "Ole, ole, o dorinţă sinceră, România liberă", "Săriţi cu toţii şi strigaţi tare că România nu e de vânzare", "Libertate pentru suporteri".

Ulterior, ei au pornit într-un marş pe străzile municipiului, până în faţa Stadionului Municipal, numărul participanţilor ajungând la aproximativ şase sute.

Pe bulevardul central din oraş, suporterii s-au oprit în faţa sediului PDL Sibiu, unde au cerut demisia preşedintelui Traian Băsescu, iar apoi s-au oprit în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, unde se află Monumentul Eroilor din Revoluţia din 1989, şi au scandat "Iliescu judecat, pentru sângele vărsat".

Pe Calea Dumbrăvii din municipiul Sibiu, suporterii au cântat Imnul Naţional şi au aprins torţe, pe care ulterior le-au stins, fără a se înregistra incidente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel