Apicultorii cu până la 75 de familii de albine, scutiți de impozit pe venit

apicultor_impozite
apicultor_impozite

Normele de impozitare pentru persoanele fizice care realizează venituri din activităţi agricole au fost modificate, iar acestea pot depune declaraţiile fiscale până la data de 25 iunie 2013.

Autor: Laura Galescu

Dacă la începutul anului acesta normele de impozitare erau stabilite pentru apicultorii care dețin între 50 si 100 de familii de albine, (norma de venit stabilită fiind de 70 de lei, iar la peste 100 de familii de 98 de lei) conform noilor modificari cei care au mai puţin de 75 de familii nu vor mai fi impozitaţi, în timp ce, pentru cei care au mai mult de acest număr, norma de venit este stabilită la 40 de lei.

Cei care au depus formularul 221 până la data intrării în vigoare a Legii nr.168/2013 însă limitele de neimpozitare şi/sau respectiv normele de venit au fost modificate vor depune o nouă declaraţie în cadrul aceluiaşi termen de 25 iunie 2013 pentru a putea beneficia de noile prevederi legale care sunt mai favorabile.

Potrivit unui comunicat al ANAF, cei care trebuie să depună declaraţiile de venit sunt contribuabilii care, în perioada 1 februarie 2013 şi până la sfârşitul anului fiscal, desfăşoară o activitate agricolă şi obţin venituri din cultivarea produselor agricole vegetale, din exploatarea plantaţiilor viticole, pomicole, arbuştilor fructiferi şi altele asemenea, creşterea şi exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală.

Termenul de depunere a declaraţiei fiscale a fost prelungit prin Legea nr. 168/2013 de aprobare a OG 8/2013, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 310/29 mai 2013.

Formularul 221 se pune gratuit la dispoziţia contribuabililor la sediile administraţiilor finanţelor publice, sau poate fi descărcat de pe portalul ANAF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel