Apel la Cioloș pentru o problemă ISTORICĂ. Un șef PSD intervine

MARCEL CIOLACU
MARCEL CIOLACU

Gara de la Buzău arată ca după bombardamente. La tot pasul sunt cratere imense în care, dacă nu ești atent, îți poți rupe picioarele. Și mai grav este că se pot produce accidente care pot avea urmări tragice. Un călător grabit s-ar putea împiedica în gropile adânci și ar putea sfârși sub roțile trenurilor.

Mai mulți buzoieni au transmis o scrisoare către Dacian Cioloș și ministrul Transporturilor în speranța că vor obține un răspuns. Cum era de așteptat, nu s-a întâmplat nimic, iar acum speranțele sunt la deputatul Marcel Ciolacu, președinte PSD.

"Au trecut 40 de zile de cand am expediat, impreuna cu studenta Simona Anastasiu, o scrisoare referitoare la probleme "istorice" ale Garii din Buzau. Destinatarii, premierul Ciolos, ministrul Costescu si un secretarul de stat din Ministerul Transporturilor nu au catadicsit sa raspunda macar cu trei cuvinte la cele doua pagini ale doleantelor noastre, si nu doar ale noastre!

Sper ca interpelarea deputatului Marcel Ciolacu sa aiba alt "tratament". Se apropie si in acest caz termenul de 30 de zile si nu se intrevede nici un raspuns!

Reiteram incercarea de a obtine o reactie din partea autoritatilor sus-mentionate prin publicarea pe FB. a scrisorii noastre :

Catre Ministerul Transportului,
In atentia Domnului Ministru Transporturilor – Dan Marian Costescu
Spre stiinta: Domnului Prim Ministru al Romaniei, Dacian Ciolos
Domnului Consilier de Stat - Infrastructura de Transport

Stimati Domni ,

Ingaduiti-ne sa va facem cunoscute cateva aspecte legate de GARA CFR din Buzau:
Urmare mai multor petiţii adresate Ministerului Trasporturilor şi redirecţionate către Compania Naţională de Căi Ferate « CFR » SA, înregistrate sub nr. 45167/3789/18.12.2015, 1/6057/21.12.2015, 17/2452/22.12.2015, 17/2RP/817/23.12.2015, s-a primit un raspuns in data de 4 ianuarie a.c. din partea C.N.C.F."CFR" S.A. departe de a fi clar si/sau convingator:

"Referitor la reabilitarea şi modernizarea integrală a infrastructurii cf (clădiri, peroane) din staţia cf Buzău, precizăm faptul că aceste investiţie este o acţiune de durată şi necesită resurse financiare substanţiale, pe care CNCF"CFR"SA nu le-a avut în ultimii ani. Cu toate acestea, staţia cf Buzău a beneficiat de finanţare eşalonată. Astfel, în anii anteriori s-au realizat lucrarile de modernizare la clădirea de călători."

Va rugam sa ne precizati:

1, care este valoarea finantarii esalonate si perioada esalonarii;
2. in ce au constat lucrarile de "modernizare la cladirea de calatori";
3. daca exista un document oficial de predare-primire a obiectivului reabilitat si modernizat;
4. daca in perioada de gratie/garantie au fost sesizate aspecte care au necesitat reparatii din partea firmelor care au efectuat lucrarile respective.

Se mai spune in raspunsul primit de petent :"În aceeaşi ordine de idei, menţionăm că, în anul 2015, în staţia CF Buzău au fost incluse şi lucrări de reparaţii peroane şi copertine, prevăzute în „Lista obiectivelor de investiţii finanţate din surse proprii ale CNCF CFR S.A.". Pentru contractarea execuţiei acestor lucrări, Sucursala Regională CF Galaţi a organizat în cursul anului 2015 proceduri de achiziţii publice în datele de 27.10.2015, 09.11.2015, 24.11.2015, care, din păcate, au fost anulate din cauza inexistenţei ofertelor. "

Va solicitam precizari :

1. care a fost logica organizarii procedurii de achizitie in octombrie 2015, respectiv noiembrie 2015, adica la sfarsitul anului, pentru lucrari care necesitau timp si "vreme frumoasa" ? Consideram ca la sfarsitul anului s-a procedat la o "simulare de organizare de procedura de achizitie publica", avand in vedere ca anul bugetar se incheie la 31.12. iar lucrarile sunt lucrari complexe.
"În anul 2016, procedura de achiziţie a acestor lucrări va fi reluată.
În final, ne cerem scuze pentru disconfortul creat, dar în acelaşi timp vă rugăm să aveţi în vedere şi constrângerile obiective cu care se confruntă sistemul feroviar din România, asigurându-vă, totodată, că CFR SA face tot ce este practic posibil pentru a răspunde necesităţilor publicului călător.
Cu stimă şi respect, Specialist în relaţii publice Laurenţiu NINU"

Suntem in luna mai a anului 2016, va rugam sa ne specificati care sunt demersurile facute de Dvs. in vederea organizarii unei proceduri de achizitie ? Se asteapta din nou finalul de an?

In sfarsit, este de remarcat politetea adresarii, precum si invocarea scuzelor "pentru disconfort". Niciodata in viata, insa, scuzele nu pot tine de cald, nu pot oculta lipsa de implicare, nepasarea sau, si mai grav, incompetenta.

[citeste si]

Domnule Ministru,

"Gara Buzău este mai mult decât o clădire-simbol, veche de 140 de ani, prin care s-au perindat milioane de călători, nu n umai din Romania, ci si din intreaga lume.

Gara Buzau este locul de care se leagă istoria oraşului Buzău, construită nu doar de personalitati celebre, precum I.L. Caragiale, G. Ciprian, Dan Ionescu, Constantin Brancusi, Alexandru Marghiloman, Vasile Voiculescu, George Emil Palade, Margareta Sterian, gral. Grigore Bastan si multi altii, cu vietile si istoriile lor fabuloase si exemplificatoare, pentru trecutul, prezentul si viitorul nostru! Ci si de generatii intregi de concitadini care si-au castigat dreptul la demnitate si respect prin munca si devotament pentru Comunitate si pentru simbolurile acesteia.

Asteptam de la Dvs. un raspuns prompt si onest! Va multumim anticipat si va asiguram de toate gandurile noastre bune!,
Contacte:
Simona M. Anastasiu, studenta, domiciliata in comuna Berca.................................
Calin Ghetu, pensionar, domiciliul in Buzau, str. ..................", a transmis Călin Ghețu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel