Antonescu: Chiuariu nu poate rămâne președintele Comisiei Juridice din Senat

chiuariu antonescu
chiuariu antonescu

Crin Antonescu, președinte PNL și șef al Senatului, spune că liberalul Tudor Chiuariu nu mai poate fi președintele Comisiei Juridice a Senatului, în condamnării sale la trei ani și jumătate de închisoare cu executare de către Curtea Supremă, în dosarul "Poșta Română".

Antonescu a precizat că situația lui Chiuariu va fi discutată în Biroul Politic Național de săptămâna viitoare.

"În funcţia de preşedinte al Comisiei Juridice nu va putea rămâne. Este o opinie strict personală pentru că o asemenea decizie se ia la nivelul conducerii partidului", a declarat șeful PNL, citat de Digi 24.. „Funcţiile de conducere în Parlament sunt decizii ale partidului, mandatul de parlamentar nu este dat de noi , este dat de cetăţeni şi dacă legea îi dă dreptul să îl păstreze, evident îl va păstra", a completat Crin Antonescu.

Tudor Chiuariu a declarat, sâmbătă, pentru Mediafax, că va depune plângere la CEDO împotriva deciziei Înaltei Curți de a-l condamna la trei ani și jumătate de închisoare, pentru că "dreptatea a fost înfrântă de o hotărâre dată fără probe şi fără bază legală".

În decizia din 27 noiembrie, la fondul dosarului, Chiuariu fusese achitat pentru abuz în serviciu de către completul de trei judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție. Liberalul este acuzat că, din fosta funcție de ministru al Justiției, a participat, împreună cu fostul ministru al Comunicațiilor, Zsolt Nagy, la trecerea nelegală a unui imobil din proprietatea Poștei Române în proprietatea unei societăți private.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel