Antena 1 contestă amenda de la CNA pentru "Acces Direct"

Conducerea postului de televiziune Antena 1 a anunţat că va contesta în instanţă decizia Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) de amendare a postului cu 50.000 de lei pentru emisiunea "Acces Direct", considerând sancţiunea "subiectivă şi netemeinică".

"Postul de televiziune Antena 1, parte a Intact Media Group, va contesta decizia CNA de sancţionare a emisiunii «Acces Direct» cu amendă în cuantum de 50.000 lei, între sancţiunea aplicată şi presupusele încălcări ale reglementărilor existând o diferenţă semnificativă de proporţii", se arată în comunicat  Potrivit comunicatului, în ediţiile din 6 şi 7 octombrie, "Acces Direct" a preluat un material din presa mondenă, iar în platoul emisiunii au fost prezente personaje vizate direct de subiect. "Imaginile difuzate nu au inclus scene de nuditate sau de sex, limbajul folosit în cadrul emisiunii nu a avut, în niciun moment, caracter obscen. Simona Gherghe, moderatoarea emisiunii, a condus cu profesionalism discuţia. În calitate de jurnalist, Simona Gherghe a realizat sute de transmisiuni live, reportaje şi interviuri, editare sau chiar montare de ştiri", se mai spune în comunicat.

"Faţă de toate aceste aspecte, postul de televiziune Antena 1 va contesta în instanţă decizia CNA în considerarea disproporţionalităţii sancţiunii aplicate faţă de conţinutul emisiunii, decizia în cauză fiind evident subiectivă şi netemeinică", se precizează în comunicat.

CNA a decis, în şedinţa de marţi, să amendeze postul Antena 1 cu 50.000 de lei pentru emisiunea "Acces Direct" din 6 şi 7 octombrie, în timpul căreia a fost difuzat un material filmat în care omul de afaceri Irinel Columbeanu apare în ipostaze erotice în compania unor femei, în casa lui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel